Duolegaten Biddende meisjes

Ook als je er niet meer bent,
kun je nog veel voor anderen betekenen

Duolegaat opgenomen? Laat dit zo snel mogelijk aanpassen!

In 2021 werd het duolegaat, waarmee je op een fiscaal voordelige manier je erfenis kon nalaten aan een vriend of ver familielid, afgeschaft. Werken met een duolegaat kon fiscaal interessant zijn. Zo kon je (een deel van) je vermogen nalaten aan een goed doel. De voorwaarde was dan wel dat dit goede doel alle erfeniskosten op zich nam en een nettobedrag of een deel van de nalatenschap, vrij van erfbelasting, uitkeerde aan het verre familielid of de vriend. De afschaffing van het duolegaat werd uitermate slecht gecommuniceerd, waardoor veel mensen nog steeds een duolegaat hebben opgenomen in hun testament. Cunina en vele andere goede doelen lopen hierdoor grote sommen geld mis. Zo is er het schrijnende verhaal van Maria. Haar laatste wil werd niet gerespecteerd dankzij onze overheid.

Ken jij iemand die Cunina of een ander goed doel als begunstigde heeft opgenomen in een duolegaat? Breng deze persoon dan zo snel mogelijk op de hoogte dat dit gewijzigd moet worden bij de notaris!

Cunina opnemen in je testament?
Je notaris geeft je alle informatie

Je nalatenschap vastleggen op papier is eenvoudig en snel geregeld. Jij bepaalt wat er in je testament komt en aan wie je iets wilt schenken: familie, je partner, een goede vriend, een goed doel ... De notaris kan je daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kan je je nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen. Wil je weten welke impact je nalatenschap kan hebben in het leven van kansarme kinderen? Lees hier het mooie verhaal van Willy, een genereuze weldoener die bijna heel zijn vermogen naliet aan Cunina. Met zijn erfenis hebben wij een fantastisch educatief project in de Himalaya in Nepal kunnen verwezenlijken!

Duolegaten Jouw steun telt

Jouw steun telt

Bij Cunina dragen we transparantie hoog in het vaandel en daarom laten we ook altijd weten waaraan we de erfenis zullen besteden. Laat dit verhaal je inspireren. Heb je vragen over het opnemen van Cunina in je testament, of wil je vrijblijvend hierover praten? Onze stichter en algemeen directeur Sophie Vangheel neemt graag de tijd om naar jou te luisteren en advies te geven.

Neem contact op in verband met je testament