Video: jouw peterschap doorbreekt kansarmoede

Samen groeien naar een eigen toekomst is het mooiste cadeau dat je een kansarm kind kan geven.

Wist je dat Danola ook echt bestaat? Ze is intussen een volwassen, jonge vrouw en afgestudeerd als dokter in Haïti. Die kans heeft ze gekregen dankzij haar peetouder Inge.

Wat houdt een peterschap in?

Wie peetouder is bij Cunina helpt gedurende twaalf jaar een kansarm kind in één van onze partnerlanden in het Zuiden naar school te gaan. Het is een engagement op lange termijn dat het kind de kans geeft om uit de vicieuze cirkel van armoede te raken.

Met je maandelijkse peterschapsbijdrage van 35 euro ondersteun je de scholing van je persoonlijk petekind. Je ontvangt ieder jaar een fiscaal attest waarmee je 45% van je jaarlijkse bijdragen kan recupereren via de personenbelasting. Zo betaal je eigenlijk nog maar 19,25 euro per maand voor het onderwijs van je petekind. Lees hier wat er met jouw geld gedaan wordt.

Wat gebeurt er na mijn peterschapsaanvraag?

Na je peterschapsaanvraag krijg je een bericht om je peterschapsdossier te activeren. We vragen een eenmalige openingsbijdrage van 40 euro. Zodra we dit bedrag op onze rekening hebben ontvangen sturen we je een peterschapspakket op. Dit pakket omvat het volgende:

 1. een peterschapsboekje:
  • identiteitsfiche van je petekind,
  • info over het land van je petekind
  • praktische informatie over het peterschap
  • info over de Cuninaprojecten
 2. onze meest recente Cunina Courant (halfjaarlijks magazine)
 3. een betalingsformulier om de maandelijkse betalingen van je peterschap te regelen: op dit formulier kun je aangeven of je dit bedrag via een bestendige opdracht of via domiciliëring wil betalen.

Van zodra Cunina de eerste peterschapsbijdrage van 35 euro heeft ontvangen wordt de foto van je petekind per email of per post verstuurd.

Oeganda PS boekje 2017 10 28 Large29 2

Contact houden met je petekind

Hoe kan ik mijn petekind beter leren kennen?