Heb je een nieuw peterschap en wil je graag je petekind ontmoeten? Cunina organiseert regelmatig inleefreizen naar haar partnerlanden. Dat is meteen ook de enige manier om je petekind te ontmoeten. Uit respect voor je petekind, de ouders en gemeenschap, staan we alleen maar bezoek onder begeleiding van Cunina toe. Tijdens deze korte, maar intense inleefreis maak je kennis met de plaatselijke werking van Cunina en krijg je de kans om je petekind op school te ontmoeten.

Tijdens de reis word je ondergedompeld in de lokale cultuur. Je bezoekt het land niet als toerist, maar beleeft het als gast. Het contact met de plaatselijke bevolking staat centraal en respect voor de mens, natuur en cultuur vormt de basis van een inleefreis.

Cunina brengt peetouders tijdig op de hoogte van een nieuwe inleefreis. Helaas kunnen niet altijd alle peetouders die zich kandidaat stellen mee. We reizen steeds met een kleine groep van maximum vijftien personen. De peetouders met het langstlopende peterschap krijgen voorrang en daarna volgen zij die nog nooit meegingen. Als er veel interesse blijkt te zijn, kunnen we twee reizen organiseren.

Enkele getuigenissen van peetouders:

Inleefreis ouders
“Deze inleefreis kruipt niet in de koude kleren. Weken later blijven taferelen nog in je hoofd rondspoken. Nu pas begrijp ik ten volle wat Cunina betekent en waarvoor je peetouder bent. De inleefreis was een van de rijkste ervaringen uit ons leven.”
een peetouder na een inleefreis