1 NDLV PRIM kinderkopje bewerkt
“Ik ben al vijf jaar een Cuninapetekind. Ieder jaar krijg ik een uniform, boeken en een nieuwe schooltas. Mijn mama hoeft ook geen schoolgeld meer te betalen.”
Menelas, 12 jaar, leerling Notre Dame La Victoire

La Victoire telt zo'n zesduizend inwoners en ligt in de buurt van Mombin Crochu. Sinds 2013 heeft Cunina de Ecole Notre Dame nieuw leven ingeblazen door de lagere school te vernieuwen en door er een middelbare school te bouwen. Nu volgen er ongeveer 930 kinderen onderwijs op nieuwe schoolbanken en in mooie, frisse klaslokalen.

Net zoals in onze andere partnerscholen in het Haïtiaanse binnenland lieten we ook hier een waterput boren en bouwden we nieuwe wastroggen en hurktoiletten die makkelijk te onderhouden zijn. Hiermee wil Cunina het gebrek aan sanitaire voorzieningen verhelpen, maar ook voorkomen dat er een nieuwe uitbraak van cholera zal plaatsvinden, zoals na de aardbeving in 2010.

Projecten Ecole Notre Dame - La Victoire

Ecole Notre Dame La Victoire:
Kleuter-, lagere en middelbare school

Deelprojecten - lagere school:

  • renovatie 2 bestaande schoolgebouwen
  • aankoop nieuw schoolmeubilair
  • aankoop kopieermachine
  • aankoop didactisch materiaal voor alle klassen
  • aankoop ijzeren en plastieken vuilbakken

Deelprojecten - middelbare school:

  • bouw en inrichting 5 klaslokalen
  • bouw en inrichting directieruimte
  • aankoop ijzeren en plastieken vuilbakken

De projecten van Cunina worden duurzaam en op korte termijn gebouwd. We werken met lokale werknemers en lokale materialen. Verder houden we de beheerskosten zo laag mogelijk.

Projectkosten
€ 115.071

Bewust zonder federale subsidies

Mét steun van particulieren en bedrijven

Steun onze projecten in Haïti

La Victoire is een dorp in het binnenland van Haïti, waar duizenden kinderen wachten op goed onderwijs. De bestaande school Notre Dame was er erg aan toe. Cunina knapte de school op en zorgde op vraag van de directeur ook voor middelbaar onderwijs.

Doe een gift
NDLV PRIM kinderkopje 6 bewerkt