Num lagereschool
“De groei van deze school heeft een grote invloed op de ontwikkeling van deze regio. De Arun Valley School is niet alleen een school, maar ook een plaats waar de minst bevoordeelde kinderen en zeer kansarme kinderen de kans krijgen om gratis kwaliteitsonderwijs te volgen.”
Tila, 31 jaar, directeur Arun Valley School

Toen Cunina in 2012 in Num aankwam was het dorp nog zeer moeilijk bereikbaar. Vanuit Khandbari deed je er bijna een dag over om er te geraken. In het dorp stonden enkel een aantal ijskoude lemen lokalen die dienst deden als lagere school. Tijdens de moesson liepen ze helemaal onder water. De kinderen waren maar schamel gekleed en leden vaak kou. Sophie besliste om hier verandering in te brengen.

In 2013 hebben de armoedige lokalen plaats gemaakt voor een stenen school, bestaande uit zes volledig ingerichte klaslokalen. In 2015 werden nog eens zeven extra klaslokalen bijgebouwd.

Sinds 2016 is er een weg aangelegd van Sekha naar Num en kan je er met de jeep naar toe. Num is een levendig dorpje geworden waar kinderen vrolijk spelen, heel wat winkeltjes te vinden zijn en waar zelfs geregeld groepjes rondtrekkende toeristen komen aanwaaien. Verder heeft Num ook een grote aantrekkingskracht op de omliggende bergdorpjes. Door dit succes bouwde Cunina tussen 2017 en 2019 nog eens vijf extra klassen en een computerlokaal. Bovendien werden er ook nieuwe sanitaire voorzieningen en een directielokaal neergezet.

Vandaag biedt de Arun Valley School een volledig onderwijstraject aan, van kleuterschool tot ons tweede middelbaar (in Nepal noemt men dit 'grade eight' en valt nog onder lager onderwijs). Daarna kunnen jongeren verder studeren aan onze Sekha Boarding School of in een andere middelbare school in Khandbari. Alle lessen worden trouwens in het Engels gegeven, wat als een grote meerwaarde wordt gezien op de arbeidsmarkt.

Nepal:
Arun Valley School Num

Deelprojecten:

  • aankoop grond en aanleg omheining
  • bouw en inrichting van 6 kleuterklassen
  • bouw en inrichting van 10 klaslokalen voor de lagere school
  • bouw en inrichting van 2 klaslokalen voor de middelbare school
  • bouw en inrichting van 1 computerklas
  • bouw en inrichting van 1 directieruimte
  • bouw sanitaire blok

De projecten van Cunina worden duurzaam en op korte termijn gebouwd. We werken met lokale werknemers en lokale materialen. Verder houden we de beheerskosten zo laag mogelijk.

Projectkosten
€ 298.203

Bewust zonder federale subsidies

Mét steun van particulieren en bedrijven

Steun onze projecten in Nepal

Wil je meehelpen om kansarme jongens en meisjes in Nepal een kans te geven op kwalitatief en duurzaam onderwijs?

Dankzij de projecten van Cunina lopen duizenden jongeren school in propere en praktische klaslokalen. En krijgen ze de kans om een stiel te leren in onze vakopleidingen.

Doe een gift
1 PAVS CTA b