Natalia is de nieuwe ambassadrice van Cunina!

De zangeres beviel eerder dit jaar nog van haar eerste dochtertje, Bobbi-Loua. Dat was voor haar de grote trigger om een peterschap aan te gaan. Zo werd ze peetouder van Binu, een kansarm meisje uit het Himalayagebergte. Binu is acht jaar en kan door de financiële steun van Natalia naar school gaan. Het peterschap gaf meteen aanleiding om ambassadrice te worden.

Sophie en Natalia


“Met de geboorte van Bobbi-Loua besef ik hoe goed een kind het kan hebben in ons land”, vertelt Natalia. “Er zijn nog zoveel plekken op de wereld waar armoede heerst en daar wil ik iets aan doen.” Natalia hoopt met haar bekendheid als zangeres veel Belgen te enthousiasmeren een peterschap aan te gaan bij Cunina. Ze wordt na Nathalie Meskens, Luc Appermont, Wouter Torfs en Sabine De Vos de vijfde ambassadrice van Cunina.

“1 september leek ons de perfecte dag om het ambassadeurschap aan te kondigen”, aldus Sophie Vangheel. “Voor onze samenleving betekent dit het begin van het nieuwe schooljaar, maar in de landen waar Cunina ontwikkelingshulp verschaft is naar school gaan zelden vanzelfsprekend. En dan heb je nog de coronacrisis… Die heeft vele kansarme kinderen enorm zwaar getroffen. Ze hebben onze hulp nu meer dan ooit nodig!”

Sophie en Natalia te gast bij Gert Late Night


Dit jaar bestaat Cunina dertig jaar en hebben we al meer dan 15 500 kansarme kinderen toegang gegeven tot onderwijs. Het ambassadeurschap van Natalia moet een stevige boost geven om nog meer kinderen op de schoolbanken te zetten. Bovendien waren Sophie en Natalia op 1 september, de eerste schooldag, te gast bij het programma Gert Late Night van Gert Verhulst en James Cooke. Hun verschijning ging niet ongemerkt voorbij en leverde op één week maar liefst 130 peterschappen op, een goed begin!