Petekinderen

Oeganda zoekt peetouders

Drie jaar geleden, in 2013, voegde Cunina Oeganda als zesde partnerland toe aan haar werking. Na een eerste voorzichtig begin in de Adullam Model Primary School van Mbarara hebben we ons intussen positief verankerd in de lokale werking. Onderwijs is een érg hoge nood voor de vele kinderen in de landelijke regio. Daarom dat Cunina elk schooljaar een twintigtal startende leerlingen ondersteunt ongeacht of er een peetouder gevonden is of niet. Uiteraard hopen we dat al deze petekinderen zo snel mogelijk een overtuigde peetouder hier in België vinden.

Petekinderen in Oeganda

Weeskinderen in nieuwe slaapzaal

Vandaag gaan er al 161 Cuninapetekinderen naar school in Mbarara. De meeste kinderen zijn echter weeskinderen en verblijven het hele jaar door op school. Naast onderwijs, krijgen ze er eten, onderdak, medische zorgen en, natuurlijk, onderwijs.

De verblijfsomstandigheden van de leerlingen waren erbarmelijk. Doordat ze niet goed beschermd waren tegen de regen werden veel kinderen ziek waardoor ze afwezig moesten blijven van school. Daarom heeft Cunina in 2015 met steun van Wereld Missie Hulp een nieuwe slaapzaal gebouwd van lokaal vervaardigde bakstenen.

Naaiatelier als hoeksteen van de opleiding

En daar blijft het engagement van Cunina niet bij. Op dit eigenste moment bouwen we in de school ook een skill center met een naaiatelier. Die komt er met steun van Veritas. Het naaiatelier wordt een hoeksteen in de opleiding van de hogere klassen om een ambacht onder de knie te krijgen en meer kansen te hebben op de arbeidsmarkt.

We geloven dus erg in de ontwikkeling van Oeganda en willen dit positieve momentum niet afremmen. Daarom dat we jaarlijks een minimum aantal nieuwe leerlingen ondersteunen, zodat ze zonder zorgen hun schooljaar al kunnen starten en wij op onze beurt de juiste peetouders kunnen vinden.

Dit jaar zijn we op zoek naar peetouders voor 20 leerlingen. Wil jij een petekind steunen in Oeganda en zo mee werken aan de positieve spiraal in de Adullam Model Primary School? Laat het dan weten door ons peetoudersformulier in te vullen.