Een transparant partnerschap op maat

We willen een voorbeeld zijn in onze sector. Daarom leggen we met plezier onze boeken open op tafel.

Naar de cijfers


9.55%

Cijfer boekjaar 2019

Bewust zonder federale subsidies

Mét steun van particulieren en bedrijven

Voor welk engagement ga je als bedrijf?

Ga je als onderneming met Cunina in zee, dan zijn er verschillende mogelijkheden van samenwerking. We kiezen de weg die het best past bij jouw onderneming: een verhaal op maat dus. Er zijn twee verschillende hoofdtypen van engagement die we alvast kunnen omschrijven. Een partnerschap is in essentie een van deze twee of een combinatie van de twee.

1. Steunen van Cuninapetekinderen

Jij, je team, afdeling of organisatie kunnen peetouder worden. Maak enkele collega’s en/of partners warm om een kind kansen op kwalitatief onderwijs te geven via een persoonlijk Cuninapeterschap. Volg samen de schoolresultaten en studies van jullie petekind op de voet en stimuleer je petekind om zijn studies grondig en serieus aan te pakken zodat een mooie toekomst in het verschiet ligt. Je kan meerdere petekinderen steunen en er zijn verschillende formules mogelijk. Eén ervan past zeker bij het algemeen HR-beleid van je bedrijf.

Wanneer je een of meerdere peterschappen aangaat, kies je voor een langetermijnengagement. Je gaat ervoor om jouw petekinderen te steunen tot aan het einde van de middelbare school. Enkele schoolvoorbeelden van professionele Cuninapeetouders zijn Schoenen Torfs, Veritas en energieleverancier Essent.

2. Steunen van een educatief project

Voor wie de voorkeur geeft aan een ‘kant-en-klaar-MVO-verhaal’ is het sponsoren van een educatief project de beste keuze. Je kan zelf een project kiezen in één van onze partnerlanden of de keuze aan ons laten om het geld te besteden daar waar de nood het hoogst is. We tonen je niet enkel de voortgang van het project, maar ook het belang ervan voor de lokale gemeenschap. Heb je met je onderneming een substantiële bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een bouwproject, dan nodigen we je trouwens uit om het samen met ons in te huldigen: zo'n MVO-inleefreis is altijd een hele belevenis voor alle betrokkenen. Voorbeelden van bedrijven die een educatief project steunen zijn Vandersanden gevelstenen, Hustings bouwgroep en Liekens toiletverhuur.

Love Tomorow Music 26 Arts School 9

Je kan uiteraard zowel petekinderen als een project steunen. Want wat is er mooier dan een klaslokaal dat jij hebt mee helpen bouwen, te vullen met kinderen die dankzij jou naar school kunnen gaan?

Cuninapartnerschappen, een rijke traditie

Cunina heeft al dertig jaar ervaring op vlak van samenwerkingen met bedrijven. Sinds ons eerste partnerschap met Schoenen Torfs hebben we jaar na jaar nieuwe partners mogen verwelkomen. Ondertussen werken we samen met meer dan veertig partners.

Steun je als bedrijf minstens tien Cuninapetekinderen of doneer je gedurende drie opeenvolgende jaren jaarlijks minstens vijfduizend euro voor onze projectwerking, dan word je MVO-partner van Cunina. Wij gaan dan samen met jou op zoek naar een unieke win-win en helpen jou als bedrijf om je engagement in de kijker te zetten.

Heb je interesse om als bedrijf deel uit te maken van onze Cuninafamilie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Mailen kan naar info@cunina.org of sophie@cunina.org of bel naar onze algemeen directeur en stichter Sophie Vangheel: 014/58 01 01.