1 PVS hoofdfoto
“Nu het elektriciteitsnet stilaan wordt uitgebreid in de bergen is er een groot tekort aan vakmensen die deze klus kunnen klaren. Met de inrichting van de opleiding elektriciteit zorgt Cunina voor voldoende lokale uitstroom naar dit knelpuntberoep. ”
Pasang, 61 jaar, Cuninamedewerker in Nepal

In onze vakschool leren de studenten elektriciteit alle kneepjes van het vak. Bovendien leren ze hoe zonnepanelen te plaatsen en zo elektriciteit op te wekken en om te gaan met duurzame energie. Zonne-energie is vooral belangrijk in dorpen waar nog helemaal geen stroomvoorziening is.

Dankzij deze opleiding helpt Cunina ook om de plattelandsvlucht tegen te houden. Vroeger trokken jongeren vaak naar de stad Kathmandu op zoek naar een job. Velen kwamen echter in tweederangsbaantjes terecht. Anderzijds werden elektriciens uit de steden aangetrokken om werken uit te voeren in de bergdorpen.

Met een diploma elektriciteit op zak groeit de kans op een goede baan dicht bij huis. Op deze manier geven we twintig jongeren per jaar een duurzame oplossing om op eigen benen te staan en hun toekomst in handen te nemen.

Nepal:
Vakschool Sekha

deelprojecten:

  • aankoop en nivellering grond
  • bouw en inrichting 1 praktijklokaal
  • bouw en inrichting 1 theorielokaal
  • bouw sanitaire blok
  • aankoop zonnepanelen
  • opleiding elektriciteit
  • aanleg omheining

De projecten van Cunina worden duurzaam en op korte termijn gebouwd. We werken met lokale werknemers en lokale materialen. Verder houden we de beheerskosten zo laag mogelijk.

Projectkosten
€ 187.690

Bewust zonder federale subsidies

Mét steun van particulieren en bedrijven

Steun onze projecten in Nepal

Wil je meehelpen om kansarme jongens en meisjes in Nepal een kans te geven op kwalitatief en duurzaam onderwijs?

Dankzij de projecten van Cunina lopen duizenden jongeren school in propere en praktische klaslokalen. En krijgen ze de kans om een stiel te leren in onze vakopleidingen.

Doe een gift
2 PVS 6 b