In de pers, Projecten, Acties

Update: Walk 4 Charity 2020 geannuleerd

Vanwege de coronacrisis zagen wij ons genoodzaakt ons wandelevent dit jaar niet door te laten gaan

Update: Wegens de Coronacrisis is Walk 4 Charity 202O geannuleerd. Iedereen die zich al heeft ingeschreven kan ervoor kiezen om zijn inschrijfgeld te schenken, zodat wij onze partnerlanden ook in deze moeilijke tijden kunnen blijven steunen. Je kunt ons laten weten of je voor deze optie kiest door een mailtje te sturen naar: info@cunina.org.

Einde Update

De warmste wandeltocht van Vlaanderen is toe aan zijn zesde editie. Reserveer nu alvast je plaatsje voor deze lentefrisse tocht die plaatsvindt op zondag 26 april 2020. Walk 4 Charity 2020 zal doorgaan met de gekende rustposten, het groene parcours en een familievriendelijke sfeer. Zoals altijd voert de tocht je door de prachtige regio Laakdal en omstreken. En zoals altijd wandel je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de educatieve projecten die Cunina realiseert.

Cunina kan intussen terugkijken op vijf geslaagde edities van Walk 4 Charity. Tijdens de eerste editie in 2015 verwelkomden wij 400 deelnemers die samen 9185 kilometers stapten. Dat is verder dan van Brussel naar Kathmandu, Nepal. In 2019 wandelden al ruim 800 sympathisanten mee en dit jaar hopen wij zelfs nog meer deelnemers te kunnen begroeten.

Opbrengst voor twee Cunina-projecten
De opbrengst van Walk 4 Charity 2020 gaat naar twee grote educatieve projecten die Cunina dit jaar realiseert: de bouw van 150 hurktoiletten en het beschikbaar maken van schoon water in zes scholen in Haïti om ziekten zoals cholera tegen te gaan. Duizenden kinderen kunnen hierdoor voortaan gebruik maken van sanitair en schoon water in plaats van zich te ontlasten ergens buiten, zonder de mogelijkheid om hun handen te wassen.

Ons tweede project is de bouw van een middelbare school/internaat in Fort Portal, Oeganda. Kinderen moeten nu uren door de jungle wandelen naar de meest dichtstbijzijnde middelbare school. Onderweg lopen ze een groot risico om beroofd of verkracht te worden. Kinderen die verder weg wonen in een afgelegen gebied zonder middelbare onderwijs, kunnen in de nieuwe middelbare school in Fort Portal op internaat zodat ook zij hun middelbareschooldiploma kunnen halen.

Een unieke regio
Zoals altijd kun je kiezen voor een wandeling op maat. Dit jaar is dat 7, 14, 24 en 44 kilometer. Het parcours voert je langs de mooiste landschappen in een unieke regio: Laakdal/Tessenderlo/Averbode/Herselt en Geel. Onderweg kom je langs de Grote Nete, Gerhagen, de Abdij van Averbode en Hertberg en zie je de natuur variëren van naaldbos naar heide tot weiland. We passeren ook heel wat cultureel erfgoed om een uniek beeld van het rijke verleden van deze regio te schetsen.

Tijdens de lange afstandswandeling van 24 en 44 kilometer zijn er vier rustplaatsen voorzien voor de deelnemers, hier kun je genieten van een gratis snack en een verfrissende sportdrank om op krachten te komen en met hernieuwde energie verder te kunnen. Bij vertrek en aankomst kun je iets eten en drinken in ons wandelcafé in domein De Vesten. Om na afloop de honger te stillen is er traditiegetrouw onze heerlijke spaghetti bolognese. Blaren en andere kleine ongemakken kunnen hier ook worden verzorgd door leden van het Rode Kruis team.

Over Cunina
Cunina realiseert educatieve projecten in zes landen: Nepal, Haïti, Brazilië̈, Oeganda, Zuid-Afrika, Peru en de Filipijnen. Cunina stuurt kansarme kinderen in het Zuiden naar school via persoonlijke peterschappen en realiseert educatieve projecten in haar partnerlanden. Als Cuninapeetouder betaal je maandelijks 35 euro voor de schoolkosten van een petekind. Wil jij ook peetouder worden, meld je dan aan via onze Cunina-website: www.cunina.org of mail naar info@cunina.org.

Inschrijven
Inschrijven voor Walk 4 Charity kan online via onze website www.walk4charity.be: klik op ‘schrijf je online in,’ of rechtstreeks bij Event Square: https://walk-4-charity.eventsquare.co/nl/rxhrlgknpev9

Wil je ons als vrijwilliger helpen tijdens deze editie van Walk 4 Charity stuur dan een mail naar: info@cunina.org