Petekinderen, Projecten, Achtergrond

Kisten vol met leerboeken uit Oxford

Cunina vult bibliotheek van campus in Khandbari, Nepal, met waardevolle leerboeken

Op de Barun campus in Khandbari beschikten studenten van de lerarenopleiding vroeger niet over een eigen bibliotheek. Daarom zette Cunina er in 2001 een nieuw gebouw waar de nieuwe bibliotheek in onder kon worden gebracht. Vervolgens schreef Cunina-stichter en algemeen directeur Sophie Vangheel een brief naar de universiteit van Oxford, Groot-Brittannië, met vraag of de gekende Britse universiteit tweedehands leerboeken wilden schenken aan de studenten van de Barun campus.

Dat wilde de universiteit wel doen, want enige tijd later arriveerden er kisten vol met boeken vanuit Oxford: boeken over natuurkunde, biologie, scheikunde, literaire romans ... Het is maar een kleine greep uit de vele genres boeken die de universiteit van Oxford opstuurde.

Dat betekende dat de studenten van de Barun Campus in Khandbari ineens beschikte over een goed gevulde bibliotheek. Om te voorkomen dat de leerboeken mee naar huis zouden worden meegenomen, werden ze voorzien van een Cunina-stempel zodat iedereen nog lange tijd kan genieten van de informatieve bibliotheekboeken.

De bibliotheek bestaat nog altijd.