Video, Petekinderen

Het verhaal van Danola

Het meisje van het Cuninafilmpje over peterschappen

Wist je dat Danola, het meisje wiens verhaal we vertellen in ons recente filmpje over peterschappen, ook echt bestaat?

Danola is intussen een volwassen, jonge vrouw en effectief afgestudeerd als dokter. Die kans heeft ze gekregen dankzij haar peetouder Inge. Eerst als oudere zus van Cherline, die al van jongsaf Cuninapetekind was, later zelf ook als Cuninapetekind.

Het echte verhaal van Danola en Cherline stond al te lezen in de Courant van juni 2017, maar we willen het hier graag nog eens publiceren nu dat ons filmpje ook is uitgekomen.

Cherline en Danola studeren af

“Ik ben Inge, een enorm trotse Cuninapeetouder want mijn twee “petekinderen” zijn afgestudeerd in 2016. Het zijn twee zussen uit Haïti. Hun namen zijn Cherline en Danola.

Toen Cherline elf jaar was besloten mijn man (die intussen gestorven is) en ik om haar Cuninapeetouders te worden. We leerden Cherline, via haar brieven, kennen als een hartelijk, sportief meisje.

Cherline groeide met haar gezin op in het harde Port-au-Prince. Ze deed erg haar best op school. Ook haar oudere zus, Danola, deed het heel goed, lazen we in hun brieven.”

“Daarom besloot ik om beide zussen te steunen na hun middelbare studies.

Ook familie en vrienden hielpen financieel mee om de toekomstdroom van deze jonge vrouwen waar te maken. Nu is Cherline boekhoudster en werkt ze voor een bank. Danola studeerde af als arts in de Dominicaanse Republiek.

Ik ben ontzettend trots op deze twee moedige, lieve mensen! Ze hebben al heel veel meegemaakt en overwonnen. Ik ben ook enorm dankbaar en blij dat we ooit op elkaars weg gekomen zijn.”

“De kansen die ze kregen, hebben ze echt gegrepen! Ook nu ze volwassen zijn, houden ze contact met mij, hun peetouder, die hen nog steeds luid aanmoedigt vanuit België...”

Inge, hun trotse meter

Danola in het echt en in animatie

We hebben geprobeerd om Danola ook in het filmpje herkenbaar voor te stellen. Wat vinden jullie van de gelijkenis? :-)

Screenshot Story Me filmpje vergelijking Danola animatie realiteit