Cunina en Torfs
een partnerschap op maat

De samenwerking met Cunina was er eentje van het eerste uur en startte in 2007. Zo werden de eerste banden gesmeed in een restaurantje in Knokke waar Sophie samen met Wouter en Barbara Torfs aan tafel zat. Daar werd al snel duidelijk dat een aantal gemeenschappelijke waarden zoals zorgzaamheid, respect en duurzaamheid aan de basis konden liggen van een langdurig engagement. Ook transparantie omtrent het beleid, open communicatie en wederzijdse goodwill bleken bij dit partnership fundamenteel te zijn.

Isabel 2

Isabel, marketing coördinator bij Torfs

Als familiebedrijf zit het bij Torfs in de genen om zorg te dragen voor elkaar en de maatschappij waarin we leven. Daarom schenken we minstens anderhalve procent van onze bedrijfswinst aan goede doelen, waaronder Cunina.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
meer dan puur geld schenken

Ons eerste grote project samen was de bouw van familiehuizen voor aidsweeskinderen in Eshowe, Zuid-Afrika. Met onder andere de opbrengst van verschillende oude schoenenacties kon Torfs hieraan een mooie bijdrage leveren. Na de afronding van dit project verschoof de focus naar Nepal. Er werd geïnvesteerd in de bouw van een school in het bergdorpje Sekha. En in september 2012 verraste Torfs haar medewerkers met de boodschap dat elk winkelteam Cuninapeetouder werd. Ondertussen krijgen tachtig Nepalese kinderen hierdoor kans op kwalitatief onderwijs en een betere toekomst. Op die manier wordt ook de maatschappelijke betrokkenheid bij de meer dan zeshonderd Torfsmedewerkers gestimuleerd, alsook bij de Torfsklanten. In elke winkel staat een Cuninaspaarvarken waarin klanten een centje kunnen steken. In de winkels aan de rand van de stad gaat er automatisch 0,15 euro in de spaarpot als de klant geen draagtas neemt. De samenwerking met Cunina is dus meer dan puur geld schenken. Het gaat om de creatie van “community” en “commitment”.

Cuninaspaarvarkentje BEWERKT

Een inspirerende
inleefreis

Als kers op de taart mochten in november 2013 enkele ‘Torfskes’ mee op inleefreis naar Nepal. Ikzelf was één van de gelukkigen. Het was een ervaring om nooit te vergeten. We bezochten er verschillende van onze petekinderen in Kathmandu en Sekha en maakten er de officiële inhuldiging mee van de Cunina Sekha Boarding School. Ondertussen ben ik zelf met mijn gezin ook Cuninapeetouder geworden en zie ik met trots dat Torfs verder blijft investeren in mooie Cuninaprojecten.

~ Isabel Van Goethem

20131118 122919
20131116 114246
20131118 150828
20131121 102333
20131120 112500