De beginjaren

In 2008 kwamen we in contact met de familie Beevers. Ze waren aangenaam verrast door de manier waarop we zoveel peterschappen en kwalitatieve onderwijsprojecten realiseerden voor kansarme kinderen in verre landen. Onze filosofie om de toekomst van onze petekinderen en hun families duurzaam te verbeteren sprak hen erg aan. Daarom besloot de familie om met hun bedrijf, Beemster, privé een tiental peterschappen aan te gaan in Nepal en een jaarlijkse structurele bijdrage te leveren.

Beemster geknipt

Cunina zorgt ook in verre contreien voor visibiliteit, zoals in Nepal

Een duurzame handelswijze

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen sluit naadloos aan bij hoe Beemster met zijn partners omgaat om hun kaas te kunnen produceren. In grote lijnen gaat dit van het verwennen van hun koeien, van het ambachtelijk en honderd procent klimaatneutraal kaasmaken tot het betalen van een eerlijke vergoeding voor de melk van de boeren. Deze duurzame handelswijze zat altijd al in het DNA van Beemster en een samenwerking met Cunina kwam er op een natuurlijke wijze.

Peter Beevers 2
“Ik denk nog met plezier terug aan de honderden hartverwarmende brieven die we achteraf van onze klanten mochten ontvangen.”
Peter Beevers, CEO van Beemster

Cunina op de verpakking van Beemster

Beemster bracht ooit het Cuninaverhaal letterlijk bij hun consumenten en kaaseters. Ze kondigden een actie aan waarbij ze niet enkel de winnaars beloonden, maar waarbij ze ook voor elke deelnemer een bedrag aan Cunina schonken. Samen met Sophie zijn ze dit verhaal in diverse regionale televisiestudio’s mogen gaan brengen. Peter Beevers (CEO Beemster): "Ik denk nog met plezier terug aan de honderden hartverwarmende brieven die we achteraf van onze klanten mochten ontvangen. Voor ons is het ook belangrijk dat Cunina zonder federale overheidssubsidies werkt en met een absoluut minimum aan beheerskosten. Ook op dit vlak deelt Cunina de instelling van de meeste Vlaamse familiale kmo’s, waaronder Beemster. We zijn fier op onze jarenlange structurele samenwerking met Cunina!"

Sticker beemster cunina